Love, peace & understanding <3

Jag brukar inte skriva så mycket i mina inlägg, utan mest dela bilder som jag tagit.
Men nu tänkte jag bryta det mönstret lite, för den är en sak som jag tänkt på, och det irriterar mig så mycket! 
Hur folk beter sig mot varandra på internet. 
Det är ju så man skäms, helt matt blir jag! 
Jag brukar inte, eller snarare aldrig lägga mig i diskussionerna, utan istället bara skrolla igenom kommentarerna i tystnad. Det kan mycket väl hända att jag visar för någon vän och så kanske vi pratar om det i verkligheten en stund. Men jag går inte in i en diskussion med folk jag inte känner, det är så ondigt tycker jag.
Jag pratar om t.ex. bilder på Instagram, oftast någon person med mer följare som får en kränkande, helt onödig kommentar av någon som inte ens känner dem. 
För det första tänker jag, vad är det som gör att den personen känner att den måste skriva just den dumma kommentaren?
Kan vara någon så enkelt som "ful". Varför måste du dela med dig till alla om att du tycker det? Och framför allt, varför skriva det till en annan människa? Man kan inte gilla allt och alla. Man kan inte gilla hur alla andra lever sina liv, vi är ju olika. Det är ju helt naturligt! 
Det var som en äldre kvinna jag mötte utanför Willys sa(efter att en kille sparkat undan tiggarens pengamugg och skrikit åt henne)- "man får tycka vad man vill, men man får inte bete sig hur man vill"
Där satt den! Perfekt sagt, tycker jag. 
Du får tycka att någon gör helt fel, du får tycka att någon har fula kläder, du får tycka vad du vill! Men varför måste du säga det till den personen, och alla andra som finns ute på internet(eller verkliga livet för den delen med)? Prata med dina kompisar, dela era åsikter, snacka skit om det känns bättre! Men låt det stanna där, tack. 
 
Så finns det dom som vill väldigt väl, och börjar argumentera mot den personen som skrev den onödiga kommentaren. Bra tänkt, men jag tycker att så fort man ger sig in i en argumentation, även om det är för att försvara den personen kommentaren var riktad mot, så bidrar man till att diskussionen växer och tar mer plats och kanske får ännu fler inblandade. 
Vad händer om man bara låter den dumma kommentaren vara? Låt inte den personen som skrev något sånt få uppmärksamhet. Att skriva något kränkande säger mer om personen som skrev det, än om den personen som fick kommentaren.
Det kan vara värt att tänka på innan man skriver till hundratusen främmande människor på internet vad som cirkulerar i ens huvud... 
 
Jag är medlem i ett hästforum på Facebook, där folk kan dela bilder, ställa frågor om i stort sett vad som helst som gäller hästar till varandra. Jättekäckt ju, folk kan dela sina upplevelser och råda varandra.. Tänkte ni va! 
Nä, väldigt många vet ju givetvis bäst och förutsätter att dom flesta missköter sina hästar. Det brukar inte bli sådär jättetrevlig stämning. Ibland klarar alla att bara hjälpa, utan att behöva påpeka att "sådär skulle minsannemig jag aldrig göra". 
Det finns många sätt att säga saker på, och man gör ett val när man knapprar in sin kommentar och trycker på skicka. 
Folk tar åt sig sååå mycket av minsta lilla, och är inte sena till att starta diskussion och tydligt framföra sin åsikt. Det får man väl egentligen göra, men på ett vänligt sätt. 
 
Det är som jag brukar säga, love, peace and understanding haha. Acceptera att folk tycker olika, och är olika. Låt det vara så! Det är ingen större idé att försöka ändra på det. Man kan tipsa varandra, och ge ideér, men håll god toooon vänner. 
Nu har Frida talat, haha. Jag tror inte att folk kommer sluta kommentera onödiga saker, men jag kände att jag var tvungen att lufta mina tankar lite. Kunde knappt somna här om natten för jag var så upprörd över människors beteende, haha. Det finns så mycket sjuka & hemska saker som händer i världen, och så lägger folk så mycket energi på att diskutera med andra som inte har någon aniiiiiing om vem det ens är. Det finns inget behov av all denna negativitet.
Ge mer plats åt det positiva, härliga och glada och skit i det andra. 
Sen så ska ju inte folk så skriva vad som helst utan konsekvenser, givetvis, men att börja argumentera emot kommer antagligen inte hjälpa. Det har det i alla fall inte gjort hittills! 
 
Sprid värme istället! Låt glädjen skina från skärm till skärm :-) 
 
 
Ta hand om varandra, pusss 
 
 

Drömtjejen

 
 
 
 
 
 
Snyggaste snyggaste Vanessa!  
Alltid ett nöje att fota henne, vacker som en dag hihi. 
 
Sen blev det några bilder på mig med, så slänger in dom också. Men rubriken syftar på Vanessa, så pratar inte om mig själv på det viset haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0